Skip to main content

Παγκόσμια εκστρατεία για τα 70 χρόνια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)

23 Οκτωβρίου 2015

Μέσα σε ένα δυσχερές παγκόσμιο περιβάλλον, με ακραία φαινόμενα εθνικού και θρησκευτικού φανατισμού και με κρίσιμα ζητήματα να ταλανίζουν την υφήλιο (μεταναστευτικό, τρομοκρατία, φτώχεια, κ.α.), ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) κλείνει τα 70α του γενέθλια (1945 -2015).

Στις 24 Οκτώβριου σε μια Παγκόσμια εκστρατεία με τίτλο «Ας φωτίσουμε τον κόσμο με το μπλε του ΟΗΕ», ο οργανισμός καλεί όλους τους φορείς σε μια συμβολική κίνηση, που θα ενώσει τους πολίτες όλου του κόσμου, και θα προωθήσει το οικουμενικό μήνυμα της Ειρήνης, της ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου 2015 (Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών) θα φωταγωγηθούν με το επίσημο μπλε χρώμα του ΟΗΕ, πολλά μνημεία σε όλον τον κόσμο, όπως κτήρια, γέφυρες, μουσεία, στάδια, τοπία κ.α. (έδρα του ΟΗΕ, Empire State Building Ν.Υόρκη, Δημαρχείο Βρυξελλών & Μιλάνου). Επιπρόσθετα, θα διενεργηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, στον τοπικό και διεθνή Τύπο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και η Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας τις κρίσιμες στιγμές στο παγκόσμιο στερέωμα και τη συμβολή του ΟΗΕ στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις, συμμετέχει σε αυτή την κοινή εορτή των λαών του κόσμου. Έτσι, το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου, θα φωταγωγηθεί με το μπλε χρώμα του ΟΗΕ, το Δημαρχείο στο Ξυλόκαστρο. Με τη συμβολική αυτή ενέργεια, αλλά και με παράλληλες επικοινωνιακές δράσεις, ελπίζουμε ότι συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στην παγκόσμια εκστρατεία του Οργανισμού για την προώθηση της ιδέας της Παγκόσμιας Ειρήνης & Δικαιοσύνης.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.