Skip to main content

Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου, 15 - 24 Ιανουαρίου 2016

27 Οκτωβρίου 2015

Internationale Grüne Woche Berlin

Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου, 15 - 24 Ιανουαρίου 2016

81η Έκθεση Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων για τον τελικό καταναλωτή

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Great Exhibitions & Exports-Consulting αναλαμβάνει τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα!

Κυρίες και κύριοι,

με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η ελληνική συμμετοχή στην προηγούμενη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα με την παρουσία 13 ελληνικών επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Ειδικότερα στο ελληνικό ομαδικό περίπτερο, που οργάνωσε η GREAT - Trade Exhibitions & Exports-Consulting, συμμετείχαν οι: BIOselect, CANDIA NUTS SA, DEAR CRETE - KALABOKIS SA, GREAT - Trade Exhibitions and Exports, HELLENIC SPIRULINA NET, KRITI FEINKOST GmbH, LYRARAKIS WINES, MAM FOODS, NOVACERT,  OLIVE SPA, ORANGE VALLEYS - KONSTANTINOY ELENI, REGION OF CRETE και TRADITIONAL HANDMADE HALVA. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανωτής του ελληνικού περίπτερου για την ομαδική συμμετοχή στην έκθεση είναι η εταιρία GREAT EXHIBITIONS & EXPORTS-CONSULTING, κ.  A. Καλαμπόκης, Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανάμεσα στα προϊόντα που προβλήθηκαν στην προηγούμενη διοργάνωση, δίπλα σε «κλασσικές» αξίες όπως ελαιόλαδο, φέτα, κρασί, βότανα, μέλι, χαλβά, παραδοσιακές πίτες και προϊόντα κρέατος, παρουσιάστηκαν και νέες προτάσεις όπως καραμελωμένοι ξηροί καρποί, βιολογικά κουλουράκια, φυσικά καλλυντικά, σπιρουλίνα κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες εκθέτες προχώρησαν σε ευρεία δειγματοδιανομή των προϊόντων τους και σε ικανοποιητικό όγκο πωλήσεων, ενώ οι εμπορικές επαφές ήρθαν να επισφραγίσουν την επιτυχία της συμμετοχής τους. Χορηγός της ελληνικής συμμετοχής ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, η οποία ενίσχυσε την προσέλευση των επισκεπτών του περιπτέρου με γευστικές δοκιμές παραδοσιακών κρητικών προϊόντων.

Με 1.660 εκθέτες από 70 χώρες, με την παρουσία 70 Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης απ’ όλο τον κόσμο και με εκθεσιακή επιφάνεια 130.000 τετραγωνικών μέτρων, η 80η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα σημείωσε το 2015 τη μεγαλύτερη επιτυχία, από την έναρξή της το 1926, μέχρι και σήμερα. Συνολικά στο εκθεσιακό αυτό γεγονός παρευρέθησαν 415.000 επισκέπτες, εκ των οποίων πάνω από 100.000 ήταν επαγγελματίες.

Η παρουσία των 4.840 εκπροσώπων ΜΜΕ από 68 χώρες φρόντισε για τη μετάδοση των σημαντικότερων δρώμενων της διοργάνωσης σε όλο τον κόσμο. Τα επίπεδα κατανάλωσης ήταν μεγαλύτερα σε σχέση με το 2014. 117€ έφτασε η κατά κεφαλήν κατανάλωση (το 2013 ήταν 114€), με αποτέλεσμα οι εκθέτες να συγκεντρώσουν συνολικά 48 εκατομμύρια ευρώ. Τα νούμερα αυτά καταδεικνύουν την Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου ως το κορυφαίο γεγονός του κλάδου, το οποίο δεν προσελκύει μόνο το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων τροφίμων, που θέλουν να ενημερώσουν το κοινό για την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά προσεγγίζει και πάνω από 200 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα από τη Γερμανία και τον υπόλοιπο κόσμο. Τα προϊόντα που παρουσιάζονται στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα, ανήκουν στις εξής κατηγορίες: διεθνή πολυτελή προϊόντα τροφίμων, φρέσκα προϊόντα όλων των ειδών, μπύρα-κρασί-αλκοολούχα ποτά, κρέατα και λουκάνικα, θαλασσινά, τσάι-βότανα-μπαχαρικά, γαλακτοκομικά κ.α.

Για πρώτη φορά, η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα, δημιουργεί μια ειδική πλατφόρμα, Professional Center, για τους εμπορικούς επισκέπτες, στην οποία θα παρουσιάζονται επιλεγμένα προϊόντα σε ξεχωριστή αίθουσα στο “Marshallhaus” του εκθεσιακού χώρου, με σκοπό την αναβαθμισμένη παρουσίαση των προϊόντων, αλλά και την άμεση επίτευξη επαγγελματικών συμφωνιών. Για εμπορικούς επισκέπτες, που προέρχονται από τους κλάδους: λιανική πώληση τροφίμων, γαστρονομικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, catering και F&B Manager, η έκθεση προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν επίσκεψης, εφόσον η εγγραφή πραγματοποιηθεί μέχρι 08.01.2016. Για άλλους κλάδους, η επίσκεψη στο Professional Center μπορεί να πραγματοποιηθεί με την αγορά κάρτας εισόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή σας ως εκθέτης, αλλά και για κάρτες εισόδου με μειωμένη τιμή προπώλησης και 10% επιπλέον έκπτωση για τα μέλη μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα, Αθήνα, τηλ. 210 6419000 & 210 6419038 και Θεσσαλονίκη τηλ. 2310 327733. Ιστοσελίδα της έκθεσης: www.greenweek.de

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Αθηνά Θεοφανίδου     

Εκπρόσωπος Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου για την Ελλάδα και την Κύπρο    

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.