Skip to main content

Πρόγραμμα - Πρόσκληση για τον εορτασμό του Αγίου Βλασίου 2016

10 Φεβρουαρίου 2016

Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 10ης έως 12ης Φεβρουαρίου 2016 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).

ΤΕΤΑΡΤΗ 10.02.2016

ώρα 18:15       Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιου ο οποίος θα κηρύξει το θείο λόγο. Θα συμμετάσχουν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες:

                            Χαλκίδας κκ Χρυσόστομος, Σιδηροκάστρου κκ Μακάριος και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κκ Διονύσιος.

Τόσο κατά τον πολυαρχιερατικό εσπερινό και την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία θα ψάλει η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Κυριάκος ο Υμνογράφος» με χοράρχη τον κ. Αναστάσιο Γκιούλη Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

 

ΠΕΜΠΤΗ 11.02.2016

ώρα 7:15 έως 11:00

                          Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κκ Μακαρίου. Το θείο λόγο θα κηρύξει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας.

                           Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου και Ποιμενάρχης μας κκ Διονύσιος θα προσφωνήσει τον τιμώντα, τον άγιο μας και συμπροσευχόμενο Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.

 

ώρα 10:00      Είσοδος των επισήμων και των τοπικών αρχών στον Ι.Ν. Αγίου Βλασίου.

ώρα 10:45      Λιτάνευση της Σεπτής και Θαυματουργής Εικόνας του Αγίου στις οδούς της Πόλης μας με τη συνοδεία Τιμητικού Αγήματος της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου.

            Της όλης πομπής προηγούνται Τροχονόμοι, η Φιλαρμονική και η Ιερά Εικόνα, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, μαθητές & μαθήτριες των Λυκείων και ο χορός των ψαλτών.

                                                Ακολουθούν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες, ο Ιερός Κλήρος οι Επίσημοι και οι Αρχές της πόλης, η Εκκλησιαστική Επιτροπή, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος και προσκυνητές.

.

            Η περιφορά της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας του Ιερομάρτυρος Βλασίου θα ακολουθήσει, καιρού επιτρέποντος, την εξής διαδρομή: Ιερός Ναός Αγίου Βλασίου – Π. Τσαλδάρη – Αραβαντινού – Ι. Ιωάννου – Λ. Φραντζή – Π. Τσαλδάρη – Πλατεία  - Ιερός Ναός.

 

            Τελετάρχες ορίζονται οι Υπάλληλοι των Υπηρεσιών του Δήμου κ.κ. Σοφία Φιλιππάκη και Βασίλης Παρίδης.

            Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου μας Αγίου.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.