Skip to main content

Εορτασμός Αγίου Βλασίου Πολιούχου του Ξυλοκάστρου

12 Φεβρουαρίου 2016

Με μεγάλη εκκλησιαστική λαμπρότητα, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Βλασίου-Πολιούχου της πόλης του Ξυλοκάστρου, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και επισήμων.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις άρχισαν την παραμονή με τον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό προεξαρχόντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Χαλκίδας κκ Χρυσόστομου και Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κκ Ευγένιου ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ 1

Συνεχίστηκαν το πρωί της Πέμπτης με τον Όρθρο και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κκ Μακάριος συνχοροστατούντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κκ Ευγένιου, Χαλκίδας κκ Χρυσόστομου, και του Σεπτού Ποιμενάρχη μας κκ Διονύσιου.

Στη θεία λειτουργία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος οι βουλευτές κ. Γιώργος Ψυχογιός και κ. Χρίστος Δήμας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο τέως Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Νίκος Ταγαράς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοί κ. Ευριπίδης Γκιάτας, κα Μαριλένα Σούκουλη και κ. Γιώργος Πετρίτσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιάτου κ. Μαυραγάνης Αλέξιος, ο Δοιηκητής Α.Τ. Ξυλοκάστρου κ. Παναγιώτης Γκιούλης, ο Δήμαρχος Συκιωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρρος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Καλύβας, κ. Δημήτρης Κάσσιος, κα Αγγελική Κλειώση και κ. Εμμανουήλ Αλογογιάννης, ο Αρχηγός της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Βλάσης Τσιώτος, ο Αρχηγός της Ελάσσονος Μειοψηφίας κ. Φάνης Μπρακούλιας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου κ. Σπυριδούλα Καραπανάγου, Σύμβουλοι της Δ.Κ. Ξυλοκάστρου, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιερής και Θαυματουργής Εικόνας του Αγίου Βλασίου, στους δρόμους της πόλης του Ξυλοκάστρου, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου. 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.