Skip to main content

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

29 Μαρτίου 2016

Με τις καθιερωμένες θρησκευτικές και επετειακές εκδηλώσεις γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου σε όλο το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Την παραμονή της Εθνικής Επετείου η Δημοτική Αρχή παραβρέθηκε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Μερτικεΐκων όπου τελέστηκε Μέγας Εσπερινός.

Ανήμερα στην έδρα του Δήμου, το Ξυλόκαστρο, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου, παρουσία του Ιερού Κλήρου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων, Αρχηγών της Μειοψηφίας, εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Π.Ε. Κορινθίας, της Δ.Κ. Ξυλοκάστρου, της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κορινθίας, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων Δημόσιων υπηρεσιών & Οργανισμών, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανώσεων, Σωματείων & Συλλόγων, Σχολείων και πλήθους συμπολιτών μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου κ. Ναστάτου Ευφημία.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων, όμως λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση. Ακολούθως στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» μαθητές των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Συλλόγου «Χοράνθη» χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Στο Δερβένι αντίστοιχα, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη, παρουσία του Ιερού Κλήρου, του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, της Προέδρου της Κοινότητας Δερβενίου, εκπροσώπων του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ευρωστίνης, Συλλόγων, Σχολείων και δημοτών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου κα Τσοκανά Αγγελική.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων. Οι εκδηλώσεις εορτασμού κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών των σχολείων (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες. Οι πανηγυρικοί της ημέρας εκφωνήθηκαν από τους ομιλητές – εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στα ηρώα πεσόντων και παρέλαση των μαθητών.

Η Δημοτική Αρχή συγχαίρει όλους τους μαθητές για την πολύ καλή εμφάνισή τους στην παρέλαση και τους εκπαιδευτικούς για την προετοιμασία των μαθητών.

Επίσης, ευχαριστεί τις Φιλαρμονικές του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης και όλους τους δημότες που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου σε όλο το Δήμο.

{gallery}3254{/gallery}

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.