Skip to main content

Σύσκεψη στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη

15 Απριλίου 2016

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στις 11:00, στο γραφείο του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ευριπίδης Γκιάτας, συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου (η ειδική συνεργάτης κ. Ραχήλ Χαραλαμπίδου και ο σύμβουλος κ. Λάμπρος Λιακόπουλος) καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Στα πλαίσια των επισκέψεων του, σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ο κ. Καλλίρης ενημερώνεται για τη δυνατότητα ένταξης ώριμων έργων των Δήμων, στο νέο ΕΣΠΑ. Ο Δήμαρχος από πλευράς του καλωσόρισε τον κ. Καλλίρη και τους συνεργάτες του και αναφέρθηκε στην ανάγκη διαλόγου μεταξύ των φορέων Α' και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, με σκοπό την ορθότερη διαχείριση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ. Αναφερόμενος στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης τόνισε ότι πρόκειται για έναν μεγάλης έκτασης Δήμο, με πλήθος κοινοτήτων (ορεινών, ημιορεινών και παραθαλάσσιων), που παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες τόσο στον τομέα εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου, όσο και στον τομέα υλοποίησης νέων αναπτυξιακών υποδομών. Επισήμανε δε, την προτεραιότητα που δίνει η Δημοτική Αρχή, στους δύο βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας, τον τουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη.

Ο κ. Καλλίρης μίλησε για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί τους Δήμους του Νομού ώστε να υπάρξει επικοινωνία με τους Δημάρχους και να εντοπιστούν οι προτεραιότητες της κάθε Δημοτικής Αρχής. Επισήμανε ότι στη νέα προγραμματική περίοδο οι Περιφέρειες θα διαχειριστούν το 35% των πόρων του ΕΣΠΑ. Άρα κάθε Περιφέρεια θα μπορεί να κάνει έργα τεχνικά, έργα που αφορούν στον τομέα της επιχειρηματικότητας, έργα του Κοινωνικού Ταμείου και έργα αγροτικής ανάπτυξης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σ' αυτά εκτελούνται ήδη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορούν στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών (εντός των ορίων του Δήμου), λόγω του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών, σε άλλα εγγειοβελτιωτικά έργα καθώς και σ' αυτά που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν.

Τέλος συμφωνήθηκε η από κοινού προσπάθεια για να προταθούν και ενταχθούν, εντός των αξόνων του νέου ΕΣΠΑ, έργα που θα συμβάλλουν στην γενικότερη ανάπτυξη του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.