Skip to main content

Εκδηλώσεις Θρησκευτικού ενδιαφέροντος (6-8 Μαΐου 2016)

11 Μαΐου 2016

Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου παρακολούθησαν με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που έγιναν το τριήμερο από Παρασκευή 6 Μαΐου της «Ζωοδόχου Πηγής» έως την «Κυριακή του Θωμά» 8 Μαΐου 2016. Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ιεράς Μονής Παναγίας της Κορυφής στο Καμάρι.

Το μοναστήρι της Παναγιάς της Κορφιώτισσας βρίσκεται στην κορυφή του λόφου «Κούτσα» σε 730μ. ύψος, με θέα εξαιρετική, καθώς σε καλές καιρικές συνθήκες φαίνονται μέχρι η Ακράτα από δυτικά, το Λουτράκι από ανατολικά και ο Παρνασσός προς βορρά. Η Θαυματουργή εικόνα της Κορφιώτισσας (1816) είναι τοποθετημένη σε σκαλιστό εικονοστάσι, έργο του ξυλογράφου Ιωάννου Βασιλείου (1916).

Πολλά θαύματα της Παναγίας έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα. Το Σάββατο 8 Μαΐου 2016 την παραμονή της εορτής του Αγίου Μακαρίου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιόταταου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονύσιου και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και την «Κυριακή του Θωμά» ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τέλος την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 έγινε η θρησκευτική πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Παναριτίου.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.