Skip to main content

Επίσκεψη του Δημάρχου του Fichtenberk Γερμανίας στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

05 Οκτωβρίου 2016

Το  Δήμο μας επισκέφθηκε, από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου έως τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου,  ο Δήμαρχος της πόλης του Fichtenberg Γερμανίας κ. Ρόναλντ Μιόλα, ως μέλος της γερμανικής αποστολής της Περιφέρειας του Σβέμπις Χαλ (Schwaebisch Hall - κρατίδο Βάδης-Βυτεμβέργης).
Η Περιφέρεια αυτή έχει σταθερή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και φιλοξενήθηκε στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχει σε εργασίες με θέμα: «Διαδημοτική Συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών στο πλαίσιο του “Συμφώνου Συνεργασίας” μεταξύ των Περιφερειών Πελοποννήσου και Σβέμπις Χαλ ».

Στη γερμανική  αποστολή, με επικεφαλής τον Έπαρχο κ. Γκέρχαρντ  Μπάουερ, συμμετείχαν Δήμαρχοι, στελέχη της Περιφέρειας και εκπρόσωπος του αγροτικού συνεταιρισμού BESH της περιοχής.  
Στο πλαίσιο της τετραήμερης αυτής συνάντησης εργασίας, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη,  υπήρξαν επισκέψεις Δημάρχων σε Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ειδικώς ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, και με την πρωτοβουλία που είχε αναλάβει για την  υλοποίηση και θεσμοθέτηση Ελληνογερμανικής Εβδομάδας Φιλίας, έχει αναλάβει την ανάπτυξη του συγκεκριμένου θεσμού.
Συνοδεία του Δημάρχου κ. Ηλ. Ανδρικόπουλου, ο  Δήμαρχος κ. Ρ. Μιόλα, φιλοξενήθηκε και ξεναγήθηκε στο Δήμο μας. Επισκέφθηκε υποδομές και ενημερώθηκε για τις αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν και τις συνεργασίες που μπορούν να επιτευχθούν.  
Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την επίσκεψη και ενθουσιασμένος από τη φιλοξενία. Από κοινού με το Δήμαρχο   κ. Ηλ. Ανδρικόπουλο,  συμμετείχαν στις εργασίες της ανακεφαλαιωτικής συνάντησης πριν την αναχώρηση της αποστολής,  και δεσμεύθηκαν για την επόμενή τους συνάντηση στη Γερμανία -και στο Δήμο του Fichtenberg-, στο πλαίσιο της επόμενης κοινής διάσκεψης των Περιφερειών, στις αρχές του 2017.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.