Skip to main content

Διεθνής επίσκεψη «εις διπλούν» κατά τη διάρκεια της εορτής Kirchweih

19 Οκτωβρίου 2016

Δημοσίευμα της Εφημερίδας "Fuerth Stadt und Land", στο φύλλο της 11ης  Οκτωβρίου 2016 για την επίσκεψη του Δημάρχου στην πόλη Fuerth.

Μετάφραση Δημοσιέυματος: Οι συναντήσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι καθοριστικές :  το κλειδί  για να μειωθεί η ξενοφοβία είναι οι ανταλλαγές πέρα από τα σύνορα. Σε αυτό συμφώνησαν ο Δήμαρχος Τόμας Γιουνγκ (στη  μέση), και οι Δήμαρχοι Ηλίας Ανδρικόπουλος (αριστερά) και Εμίλ-Ροζέ Λομπερτύ (δεξιά)από τις αδελφοποιημένες με τη Fuerth πόλεις, Ξυλόκαστρο (Ελλάδα) και Λιμόζ (Γαλλία).

Και οι δύο ήρθαν για πρώτη φορά στη Fuerth,  με τις αντιπροσωπείες τους, με την ευκαιρία της  εορτής « Kirchweih». Ως «ζωντανές και πολιτιστικά σημαντικές» περιέγραψε τις αδελφοποιήσεις αυτές ο κ. Γιουνγκ.
Στις  καρδιές και των τριών υπάρχει η σιγουριά ότι οι δεσμοί των πόλεων θα εμβαθυνθούν περαιτέρω. Ο Λομπερτύ τόνισε ότι θα ήταν σημαντικό –παρά το κλείσιμο του Κέντρου της Λιμόζ (Lim-Hauses)-, η γαλλική κουλτούρα να προωθηθεί μέσα και από τα μαθήματα γαλλικής  γλώσσας στην εκπαίδευση.

Mε τη ματιά στραμμένη στην ελληνική οικονομική κρίση,   ανέφερε ότι πρέπει όλη η Ευρώπη να συμβάλλει να ενισχυθεί η χώρα. Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ενωμένη, ώστε οι αρχηγοί των κρατών να προσπαθήσουν περισσότερο να την ανάγουν σε έναν ανταγωνιστικό πόλο απέναντι στις ΗΠΑ και την Ασία.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.