Skip to main content

Μονοήμερη εκδρομή της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης σε Τρίκαλα, Ζήρεια και Ζάχολη

14 Νοεμβρίου 2016

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στο ορεινό τμήμα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (Τρίκαλα Κορινθίας - Ζήρεια – Ευρωστίνη).

Τους εκδρομείς υποδέχθηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κάσσιος, όπου είχε συνομιλία με τον αρχηγό της αποστολής, τον κ. Χρήστο Κατσαρό – Δρ. Βιολογίας, Μέλος Δ.Σ. ΕΕΠΦ και τον υπεύθυνο ξενάγησης για το περιβάλλον κα τη χλωρίδα, κ. Παναγιώτη Δημόπουλο, Βιολόγο, Καθηγητή Παν/μίου Πατρών.

Η ομάδα των πεζοπόρων, ακολουθώντας ένα μονοπάτι εξαιρετικής θέας από τη θέση «Βαρνεβό», λίγο πιο πάνω από το μοναστήρι του Αγίου Βλασίου, διασχίζοντας τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, έφτασε στο χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας.

Η δεύτερη ομάδα, επισκέφτηκε τη μονή Αγίου Βλασίου, τα Άνω Τρίκαλα και τα Μεσαία Τρίκαλα.

Στη συνέχεια όλοι οι εκδρομείς μέσω Καρυάς, έφτασαν στην Ευρωστίνη (Ζάχολη), όπου επισκέφτηκαν το ναό Αγίου Γεωργίου (βυζαντινή πολύτρουλη Βασιλική με σημαντική ιστορία) και έκαναν βόλτα στο Ρέμα των Μύλων.

Το απόγευμα, μετά την επίσκεψη στην «Παναγία των Καταφυγίων», οι εκδρομείς πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.