Skip to main content

Ο υπουργός Υποδομών κ. Χρ. Σπρίτζης στα έργα της Ολυμπίας Οδού και του σιδηροδρομικού άξονα Κιάτο-Πάτρα

31 Ιανουαρίου 2017

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπρίτζης επισκέφτηκε τα έργα του αυτοκινητοδρόμου της «Ολυμπία Οδού» και του σιδηροδρομικού άξονα Κιάτο-Πάτρα.
Ο υπουργός μετέβη αρχικά στην υπό κατασκευή σιδηροδρομική σήραγγα του Μελισσίου και στην συνέχεια στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό Ξυλοκάστρου.
Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Δέδε ενημερώθηκε για την πορεία των έργων από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνο Βούρδα και ανακοίνωσε ότι στόχος και προγραμματισμός του Υπουργείου είναι η κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής (από το Κιάτο μέχρι και το Αίγιο) να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2017. Όσον αφορά τα έργα του αυτοκινητοδρόμου ανέφερε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια να έχει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος μέχρι το Ξυλόκαστρο.
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος εξέθεσε στον υπουργό, τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Δήμο λόγω της κατασκευής των έργων του αυτοκινητοδρόμου και της σιδηροδρομικής γραμμής. Αναφέρθηκε στις σοβαρές ζημιές που έχουν γίνει επί της Π.Ε.Ο και των παράπλευρων οδών, λόγω της διέλευσης βαρέων οχημάτων καθώς και στο σοβαρότατο ζήτημα της απορροής των όμβριων υδάτων.
Στην εξαγγελία του υπουργού για την δημιουργία παράπλευρης οδού από την Κόρινθο έως το Κιάτο, ο Δήμαρχος επανέλαβε το αίτημά του, για τη συνέχιση της έως και τα Μαύρα Λιθάρια.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για την ανάγκη κατασκευής γέφυρας στο Δερβένι, στη θέση «Ζαχολιτικό ποτάμι», η οποία σε συνδυασμό με παρακαμτήριο οδό θα διοχετεύει την κίνηση  των οχημάτων της Παλαιάς Εθνικής Οδού, εκτός της πόλης. Ένα έργο μείζονος σημασίας που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης του Δερβενίου.
Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον υπουργό κ. Σπρίτζη και τον Γ. Γραμματέα κ. Δέδε  για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.