Skip to main content

Έναρξη Υποβολής Δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο

16 Μαρτίου 2017

Ξεκινά τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, με την οποία καλούνται όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων Ευρωστίνης (πρώην Κοινότητες Δερβενίου, Ευρωστίνης – Ροζενών, Χελυδορέου, Λυγιάς, Στομίου, Σαρανταπήχου ) και Ξυλοκάστρου και στις Κοινότητες Γελινιατίκων, Καμαρίου, Καρυάς, Κάτω Λουτρού, Λυκοποριάς, Μελισσίου, Πιτσών και Συκέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να υποβάλλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους

στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 20-03-2017 και λήγει στις 20-06-2017 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 20-09-2017 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως ΄΄αγνώστου ιδιοκτήτη΄΄ και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλλουν τη δήλωσή τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Με σκοπό την οικονομική διευκόλυνση των πολιτών η Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε., από τις αρχές του 2017, παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής του πάγιου τέλους κτηματογράφησης σεάτοκες δόσεις με χρήση πιστωτικής κάρτας, στις ΤράπεζεςALPHA BANK, ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και EFG EUROBANK.

Δείτε παρακάτω, αναλυτικά, τον αριθμό δόσεων και τους τρόπους πληρωμής με χρήση πιστωτικής κάρτας ανά τράπεζα.

A/A

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

TAMEIO

INTERNET

EASYPAY

ΠΛΗΘΟΣ ΔΟΣΕΩΝ

1

ALPHA BANK

ΝΑΙ

ΝΑΙ

ΝΑΙ

ΕΩΣ 9 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

2

ΕΘΝΙΚΗ

ΝΑΙ

ΝΑΙ / i-bank internet & phone banking

ΝΑΙ

ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ (ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΟΣΗΣ >10€)

3

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

_

ΝΑΙ (www.winbank.gr)

ΝΑΙ (www.easypay.gr)

ΕΩΣ 9 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

4

EFG EUROBANK

_

ΝΑΙ / e-banking & m-banking

_

ΕΩΣ 9 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

Οι περιοχές στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας είναι οι παρακάτω:

Προκαποδιστριακός Δήμος Ευρωστίνης: πρώην Κοινότητες Δερβενίου, Ευρωστίνης – Ροζενών, Χελυδορέου, Λυγιάς, Στομίου, Σαρανταπήχου

Προκαποδιστριακός Δήμος Ξυλοκάστρου, Κοινότητες Γελινιατίκων, Καμαρίου, Καρυάς, Κάτω Λουτρού, Λυκοποριάς, Μελισσίου, Πιτσών και Συκέας.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

1. Γραφείο κτηματογράφησης Ξυλοκάστρου

Νοταρά 71, Ξυλόκαστρο Τ.Κ. 20400 - τηλ/fax 2743023522

email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 08:00-16:00 και κάθε Τετάρτη 08:00-20:00

Για πληροφορίες επισκεφτείτε το site www.ktima-xylokastro.gr

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.