Skip to main content

Γιορτή της Μητέρας από το ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου

12 Μαΐου 2017

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, στις 06:30 μμ, πραγματοποιήθηκε γιορτή, από το ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου, με αφορμή την «Παγκόσμια Εορτή της Μητέρας».

Στην γιορτή του ΚΔΑΠ έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Καλύβας και Δημήτρης Κάσσιος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞΕ κ. Θανάσης Σκόνδρας, γονείς και φίλοι των μικρών μαθητών.

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, έχει καθιερωθεί ως μέρα που αποδίδεται τιμή στη μητρότητα. Η μητέρα είναι ξεχωριστή για κάθε παιδί, έφηβο, ενήλικα. Και η μέρα της γιορτής της δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ευκαιρία για να την τιμήσει! Η μητέρα είναι για όλους τους ανθρώπους η πιο κοντινή ύπαρξη, ο άνθρωπος που είναι πάντα εκεί, να ακούσει, να βοηθήσει, να στηρίξει. Είναι ο άνθρωπος που δίνει τη ζωή και μεταδίδει την αγάπη. Για αυτό και η μέρα της γιορτής της, έχει ιδιαίτερη σημασία για τους πάντες, μικρούς και μεγάλους!

Όμως τη μητέρα τιμούσαν πρώτοι οι αρχαία Έλληνες. Συγκεκριμένα, στη γιορτή της άνοιξης έστηναν τελετές για τη Γαία, τη μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στην Αμερική το 1914.

Στη χώρα μας γιορτάστηκε για 1η φορά στις 2 Φεβρουαρίου του 1929, σε συνδυασμό με τη χριστιανική γιορτή της Υπαπαντής. Τελικά, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60, η γιορτή μεταφέρθηκε από τις 2 Φεβρουαρίου στη 2η Κυριακή του Μαΐου.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.