Skip to main content

Ενημέρωση για το φαινόμενο της παρουσίας μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο

26 Μαΐου 2017

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της παρουσίας μεδουσών στον Κορινθιακό κόλπο, λόγω της κλιματικής αλλαγής, σε συνδυασμό με την υπεραλίευση και την μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, παρακολούθησε την ομιλία, της ερευνήτριας βιολόγου-ωκεανογράφου Δρ. Τάνιας Ζερβουδάκη, του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.
Η κυρία Ζερβουδάκη είχε προσκληθεί από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (LTO), για να μιλήσει σε επιχειρηματίες και πολίτες, που ανησυχούν για την επιμονή του φαινομένου.
Αφού αναφέρθηκε στο βιολογικό κύκλο της Μέδουσας κατέληξε ότι είναι ένα περιοδικό φυσικό φαινόμενο η παρουσία τους, στη θάλασσα της Μεσογείου.
Κάλεσε δε τις Δημοτικές Αρχές και τους Φορείς να ενημερώνουν τους πολίτες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.