Skip to main content

6ο Ετήσιο Αντάμωμα Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου

01 Αυγούστου 2017

Κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου, στο δάσος του Σαρανταπήχου, πραγματοποιείται η μεγαλύτερη υπαίθρια πολιτιστική εκδήλωση, από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Σ΄ ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιβάλλον, γεμάτο έλατα και μαυρόπευκα, χιλιάδες επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη σαρακατσάνικη παράδοση, μέσα από δρώμενα για τη ζωή, τα ήθη και τα έθιμα και να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς, από συγκροτήματα Συλλόγων απ' όλη τη Ελλάδα.

Στο φετινό 6ο Αντάμωμα, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη σαρακάτσανα γυναίκα, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι Βουλευτές του Νομού κκ Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κώστας Καλατζής, οι Αντιδήμαρχοι Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κκ Δημήτρης Κάσσιος, Εμμανουήλ Αλογογιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Γκιολής Τάσος, Κεκερής Νίκος, ο Αντιπεριφερειαρχης κ. Στεφανόπουλος Τακης, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Απόστολος Παπαφωτίου, Κώστας Λέγκας , Γιώργος Πετρίτσης, Αθανάσιος Γκίκας και Μαριλένα Σούκουλη, ο πρώην βουλευτής κ. Κώστας Κόλλιας, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, Πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κα Διαμάντω Δενδρινέλη, οργανώσεις Σαρακατσάνων, Σύλλογοι και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκδήλωσης που αναδεικνύει τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας. Καταλήγοντας συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Γόγολα και τα μέλη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου και υποσχέθηκε τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια εκ μέρους του Δήμου.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.