Skip to main content

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Δήμο μας

03 Οκτωβρίου 2017

O Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ,

στα πλαίσια της 3ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2017 ,

και της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

που θεσμοθετήθηκε από το Υπ.Π.Ε.Θ. ,

σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία και το Γυμνάσιο Δερβενίου,

τους αθλητικούς φορείς και Συλλόγους της περιοχής,

πραγματοποίησε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 ,

αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες,

στο συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή «Σύθα»,

καθώς και στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου.

 

Η συγκεκριμένη διοργάνωση περιελάμβανε ομαδικά (καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση σάλας και άμμου), αλλά και ατομικά αθλήματα (αντισφαίριση, πινγκ-πονγκ & στίβο) και ολοκληρώθηκε με συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με διάφορα αθλήματα, με την καθοδήγηση προπονητών και γυμναστών, και ενημερώθηκαν για τη θετική συμβολή του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής στην υγεία, την κοινωνικοποίηση, τη φιλία και την ποιότητα της ζωής.

Τη συνολική εποπτεία και το συντονισμό είχαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου.

Η επιτυχία της διοργάνωσης επιβεβαιώθηκε με την αθρόα συμμετοχή παιδιών κάθε ηλικίας, τα οποία -στα πλαίσια μιας πραγματικής γιορτής του αθλητισμού- εξοικειώθηκαν με τους όρους και τους κανονισμούς του τυπικού αθλητισμού, ασκήθηκαν, ψυχαγωγήθηκαν και διασκέδασαν.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλ. Ανδρικόπουλος, συγχαίρει όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή, την άμιλλα και τις επιδόσεις τους και ευχαριστεί θερμά εκπαιδευτικούς, προπονητές και όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Δήμος με το δυναμικό του, θα είναι πάντα αρωγός σε ανάλογες προσπάθειες που στοχεύουν στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας παιδιών, εφήβων και νέων και την υιοθέτηση ενός φυσικού και υγιεινού τρόπου ζωής.

 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.