Skip to main content

Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο μας το 1ο workshop για τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO)

03 Οκτωβρίου 2017

 

Στη Συνεδριακή αίθουσα του Sikyon Coast Hotel & Resort, στο Ξυλόκαστρο, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, το 1ο workshop για τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού ( DMO ) του Δήμου.

Η δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού αποτελεί μία από τις προτάσεις του Στρατηγικού Πλάνου Ανάπτυξης Τουριστικού προορισμού για το Δήμο, που εκπονήθηκε εφέτος.

Μετά από μία περιεκτική παρουσίαση του συνεργάτη της LEVER A.E. κ. Γ . Παπακωνσταντίνου, ακολούθησε συζήτηση και υποβλήθηκαν διάφορα ερωτήματα από τους συμμετέχοντες. Εκφράστηκαν οι θετικές προθέσεις συμμετοχής στο εταιρικό σχήμα από κάποιους θεσμικούς φορείς και φυσικά πρόσωπα, αλλά και προβληματισμοί για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Ηλ. Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Π.Καλύβας, Δ.Κάσσιος και Μ.Αλογογιάννης, οι αρχηγοί των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Β.Τσιώτος, Αν.Ζαρρος και Φ.Μπρακούλιας, ο τ. Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δ. Δούσκας, ο Δ/νων Σύμβουλος της «Ζήρεια Α.Ε.» κ. Σπ. Αποστολόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Σ. Κουκουλάκης, οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου κ. Ν.Χαβέλης και κα Β. Διαμαντοπούλου, επιχειρηματίες της περιοχής, ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες και επισιτιστές.

Ο Δήμαρχος, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει πάρει για την τουριστική ανάπτυξη , δήλωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί, με επαφές εκ του σύνεγγυς, με τους θεσμικούς φορείς, αλλά και μεμονωμένους επιχειρηματίες, προκειμένου να υπάρξει μια θετική κατάληξη στη δημιουργία του Οργανισμού.

Πιστεύει δε ακράδαντα, ότι η δημιουργία αυτή, αφενός θα προσδώσει ευελιξία στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος και θα άρει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ενέχει η διαχείριση από τους ΟΤΑ, και αφετέρου η συλλογική αυτή δομή – ως συντονιστής των ενεργειών, αλλά και συνδετικός κρίκος με τους επαγγελματίες και τους ειδικούς- αποτελεί μονόδρομο στους κοινούς στόχους αυτοδιοίκησης και επιχειρηματικού κόσμου για :

· Τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της τουριστικής δραστηριότητας

· Την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την απόκτηση μιας δυναμικής και σύγχρονης ταυτότητας

· Τη βελτίωση των αποδόσεων των εμπλεκομένων επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση της μεταξύ τους συνεργασίας

· Την ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας και τη συμβολή της στην απόκτηση τουριστικής συνείδησης.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.