Skip to main content

7η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Ζιντελφίνγκεν της Γερμανίας με θέμα «Αυτοδιοίκηση – Η Δύναμή μας».

15 Νοεμβρίου 2017

Από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος συμμετείχε στις εργασίες της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ζιντελφίνγκεν της Γερμανίας με κεντρικό σύνθημα «Αυτοδιοίκηση – Η Δύναμή μας».

Ο θεσμός που ξεκίνησε το 2012, πραγματοποιεί Συνελεύσεις κάθε χρόνο, σε ελληνικές κ γερμανικές πόλεις διαδοχικά, με σκοπό τη διαμόρφωση κοινής πολιτικής σε κρίσιμα ζητήματα της αυτοδιοίκησης, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.

Η 7η Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ) πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΕΝ.Π.Ε., με το Συμβούλιο του κρατιδίου της Βάδης-Βυτεμβέργης, την Ένωση Γερμανικών Κομητειών και το Δήμο του Ζιντελφίνγκεν και συμμετείχαν 185 αντιπροσωπείες ελληνικών Δήμων.

Κατά την διάρκεια των εργασιών, αναπτύχθηκαν ζητήματα ανάπτυξης του τουρισμού & της αγροτικής οικονομίας, περιβαλλοντικά & ενεργειακά θέματα, καθώς και θέματα ενδυνάμωσης του ρόλου της τοπικής κοινωνίας μέσω του διαλόγου & της ενεργού συμμετοχής των πολιτών, και ιδιαιτέρως των νέων.

23585107 1637602036304431_2018312475_o20171110 085630

Παρουσιαστήκαν καλές πρακτικές συνεργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί διαμέσου της ΕΓΣ και υπεγράφη διακήρυξη όπου -μεταξύ άλλων- προτείνεται συνεργασία των δυο χωρών για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων από ελληνικούς & γερμανικούς Δήμους & Περιφέρειες. Ανακοινώθηκε η δημιουργία Ελληνογερμανικού Γραφείου Νέων, καθώς και η εφεξής δυναμική συμμετοχή των Ελλήνων ομογενών της Γερμανίας στις εργασίες της ΕΓΣ.

Στο περιθώριο των εργασιών, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αιρετούς και των δύο χωρών, προκειμένου για την αξιοποίηση της ήδη στενής συνεργασίας του Δήμου με την αδελφοποιημένη πόλη της Fuerth, στην κατεύθυνση της δικτύωσης, αλλά και της ανάληψης πρωτοβουλιών για τη σύσφιγξη των σχέσεων και την ανάπτυξη οικονομικών συνεργασιών.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, αποτελεί θερμό υποστηρικτή της δράσης και του έργου της και προσβλέπει στην επιτυχία της διμερούς αυτής συνεργασίας με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και την εμπέδωση ουσιαστικών σχέσεων φιλίας των δύο λαών.

«Η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί δια μιας, ούτε σε ένα συνολικό σχέδιο: θα οικοδομηθεί μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα που κατ΄αρχάς θα δημιουργήσουν μια πραγματική αλληλεγγύη.»

Ρ. Σουμάν (1886 – 1963)

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.