Skip to main content

Oλιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας στη γέφυρα Σύθα

21 Δεκεμβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 στις  10:00 το πρωί, στη γέφυρα Σύθα, στο Ξυλόκαστρο,  συμβολική ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας από πολίτες και κατοίκους της περιοχής, παρουσία του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, των Αντιδημάρχων κ.κ. Δ. Κάσσιου, Π. Καλύβα, Μ. Αλογογιάννη και Κ. Κουσουλού, των επικεφαλής των Συνδυασμών της μειοψηφίας, μελών του Δ.Σ. και εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Β’ Δημοτικού Σχολείου,  του Α’ & Β’ Γυμνασίου, του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου.
Η συμβολική αυτή ενέργεια έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων αρχών για την επίλυση ενός χρόνιου, σοβαρού προβλήματος που αφορά στην κατασκευή νέας γέφυρας στο σημείο, με δεδομένο τον υψηλότατο κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.
Πρόκειται για μία γέφυρα, την παλαιότερη στην Π.Ε.Ο., με πολλαπλά προβλήματα, τόσο στη στατικότητά της, όσο και σε ελλείψεις υποδομών  (πεζοδρόμια, προστατευτικά κιγκλιδώματα), η διέλευση της οποίας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για πεζούς (και κυρίως μαθητές) και οχήματα.
Η κινητοποίηση, που είχε συμβολικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της παρέμβασης για τους κατοίκους, και αφού έχουν προηγηθεί  μια σειρά από ενέργειες των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για την ολοκληρωμένη ενημέρωση του αρμόδιου Υπουργείου για το θέμα.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση και τα στελέχη του Α.Τ. Ξυλοκάστρου για τη διαχείριση της κυκλοφορίας  κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.