Skip to main content

«Δράσεις, διαδράσεις σημερινές ... επιδράσεις παντοτινές»

27 Απριλίου 2018

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στις 19:00, στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός», πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης μαθητών και εκπαιδευτικών των βραβευμένων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων σχολικού έτους 2016-2017, υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δ.Ε. Κορινθίας και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.

 

Χαιρετισμοί έγιναν από τους κκ Ηλία Ανδρικοπούλο, Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Ζαχαρούλα Καραβά, Σχολική Σύμβουλο 3ης Εκπ. Περ. ΔΕ Κορινθίας. Αναπτύχθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  •  «Σχεδίασε έναν μύθο από τη χώρα σου.» Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning από την κ. Σοφία Χρόνη ,
  • «Το σχολείο μας σε δράση.» Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά: Σχολικό Έντυπο από την κ. Νίκη Κούρτη,
  • «Βιβλιοεργαστήριο» Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη από τον κ. Βασίλη Μπούσιο,
  • «Γνωρίζω το Δήμο μου... Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» Απαγγελία ποιήματος από τη μαθήτρια Β. Μετεβελή (Δ.Σ. Δερβενίου) από την κ. Γεωργία Μοράκη και
  • «2018 Έτος Ανακύκλωσης» Περιβαλλοντικές Δράσεις Δήμου από τον κ. Δημήτριο Κάσσιο.

Ακολούθησε η βράβευση όλων των σχολείων του Δήμου για την συμμετοχή τους στην ανακύκλωση και το 3ο Δημοτικό σχολείο με την καλύτερη επίδοση, θα λάβει ως βραβείο «Δωρεάν Εκδρομή περιβαλλοντικού χαρακτήρα».

Στη συνέχεια ο κ. Κάσσιος, αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί στον τομέα της καθαριότητας (όπως την ψήφιση του νέου κανονισμού, την προμήθεια νέων κάδων ανακύκλωσης ώστε να επεκταθεί το δίκτυο της ανακύκλωσης σε όλη την επικράτεια του δήμου, την πιλοτική εφαρμογή Κομποστοποίησης στην πόλη του Ξυλοκάστρου και την συμμετοχή σε Περιβαλλοντικά Προγράμματα).

Η εκδήλωση έλαβε τέλος με ένα σύντομο αφιέρωμα στις δράσεις των παιδιών στα σχολεία μας.

Το παρόν έδωσαν οι κκ Ηλίας Νιάρρος, Πρόεδρος Δ.Σ., Δημήτριος Κάσσιος, Κων/νος Κουσουλός, Εμμανουήλ Αλογογιάννης, Αντιδήμαρχοι, Αθανάσιος Σκόνδρας, πρόεδρος ΔΗΚΕΞΕ, Χαράλαμπος Φίλης μέλος ΔΣ, Σπυριδούλα Καραπανάγου, πρόεδρος Δ.Κ. Ξυλοκάστρου, Δ/ντες σχολείων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και πλήθος κόσμου της ευρύτερης περιοχής του δήμου μας.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.