Skip to main content

Συμμετοχή του Δήμου στην Τελετή βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών στην εκστρατεία για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017”

31 Μαΐου 2018

Σε μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 17:30 στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκoπίου Παυλοπούλου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος.

Η τελετή που συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος κ Ενέργειας, την Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα, την Ε.Ε.Τ.Α.Α. και την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των 87 ελληνικών Δήμων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος μας, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017",

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και συγχρόνως απεύθυναν χαιρετισμό οι κ. κ. Γεώργιος Σταθάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ, Γεώργιος Πατρίκιος. Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, Γιώργος Ιωακειμίδης, Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής και J. Caballlero, Συντονιστής της δράσης της αρμόδιας ευρωπαϊκής Γραμματείας.

Παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες και αρκετοί προσκεκλημένοι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναδείχθηκε η σημαντική προσπάθεια των ελληνικών Δήμων, σε μια δύσκολη για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση συγκυρία, το εύρος και η καινοτομία των δράσεων τους, η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης συμμετείχε το 2017 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, υιοθετώντας το σύνθημα της ΕΕ για «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα», και διοργανώνοντας μια σειρά δράσεων με έμφαση στη χρήση ποδηλάτων και διαμοιραζόμενων αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος μας για την ενεργή και στοχευμένη δράση του κατά το έτος 2015 χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, μαζί με άλλες 16 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αξιοποιήθηκε στην τοποθέτηση τριών στάσεων ορατότητας 360ο σε κεντρικά σημεία στο Ξυλόκαστρο και στη Συκιά.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.