Skip to main content

Οι Ισπανοί Εθελοντές του προγράμματος “ ERASMUS +” παρέλαβαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής τους στο πρόγραμμα (Youthpass)

28 Ιουνίου 2018

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 10:00πμ, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, δέχτηκε στο γραφείο του, την ομάδα των Ισπανών εθελοντών που φιλοξενούνταν αυτό το μήνα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας και συμμετείχαν στις περιβαλλοντικές δραστηριότητες του Δήμου μας.

Στη συνάντηση, οι εθελοντές παρέλαβαν από τον κ. Ανδρικόπουλο το πιστοποιητικό συμμετοχής τους στο πρόγραμμα (Youthpass), το οποίο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για το μέλλον τους .

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και αποτελεί πρότυπο για μελλοντικές δράσεις.

Η δυνατότητα συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα δίνεται σε νέους και νέες από όλη την Ευρώπη μέσα από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ERASMUS +» το οποίο αξιοποιεί ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. Σκοπός της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας είναι η υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και η ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Στο «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων» του Δήμου, το οποίο στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου (Π. Τσαλδάρη 33) μπορούν οι νέοι της περιοχής μας, από 16 έως 30 ετών, να ενημερωθούν για τα αντίστοιχα προγράμματα εθελοντικής υπηρεσίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μπορεί να διαρκούν από 1 έως 12 μήνες.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.