Skip to main content

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

16 Ιουλίου 2018

Στο Δήμο μας πρόκειται να λειτουργήσει –για πρώτη φορά- την τρέχουσα χρονιά Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ). Μια πρωτοβουλία που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή από τους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων της ολοκληρώνεται με επιτυχία.

Η απουσία του Δήμου μας από τον «χάρτη» των ΚΔΒΜ πανελλαδικά, ενός «χάρτη» που περιελάμβανε το σύνολο σχεδόν των Δήμων πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, απετέλεσε το κίνητρο για την αναζήτηση των δυνατοτήτων ένταξής μας στο δίκτυο των ΚΔΒΜ.

Οι επαφές μας με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς & Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης για τη δυνατότητα έκδοσης μια νέας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, φαίνεται ότι εξελίχθηκαν θετικά και πράγματι, το Νοέμβριο του 2016, προκηρύχθηκε νέα φάση για τη συγκεκριμένη δράση.

Ο Δήμος μας υπέβαλλε τη σχετική αίτηση και σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου και των προαναφερόμενων φορέων.

Από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο πρόκειται να υλοποιηθούν προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων και στο Δήμο μας. Η υλοποίησή τους θα διεξάγεται σε χώρους του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, θα αφορούν διάφορα θεματικά πεδία και θα απευθύνονται σε ενήλικες άνεργους και εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, νέους, φοιτητές κ.λπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση.

Η λειτουργία ΚΔΒΜ στο Δήμο μας, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος αποτελεί μια σημαντική, θετική εξέλιξη για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση ενηλίκων στην περιοχή μας, σε εποχές όπου η γνώση και η ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων κρίνονται συνεχώς και πιο απαραίτητες και η απόκτησή τους διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην απασχόληση. Να σημειωθεί δε ότι, έως σήμερα οι ενδιαφερόμενοι από την περιοχή μας ήταν αναγκασμένοι να μετακινούνται στο Κιάτο για την παρακολούθηση κάποιου προγράμματος, γεγονός που σίγουρα αποθάρρυνε κάποιους από τη συμμετοχή στις εκπαιδευτικές αυτές δράσεις.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.