Skip to main content

6 Μαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

06 Μαρτίου 2019

Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού ή αλλιώς ημέρα κατά του bullying είναι η 6η Μαρτίου, η οποία καθιερώθηκε πανελληνίως από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.

Bullying (σχολικός εκφοβισμός) είναι η επαναλαμβανόμενη και εσκεμμένη βίαιη συμπεριφορά από συμμαθητές, εντός και εκτός σχολείου, με σκοπό την πρόκληση σωματικού ή ψυχικού πόνου, σύμφωνα με την Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου. Ο εκφοβισμός μπορεί να αποτελείται από λεκτική βία, διάδοση φημών, κλοπές, σωματική αλλά και σεξουαλική βία. Οι διαστάσεις δε που παίρνει το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και έχουν αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία καθώς συνδέεται με κάθε είδους ανισότητες αλλά και με την αποδοχή της βίας και του μίσους.

Στον αξιακό χαρακτήρα του σχολείου πρέπει να αποσκοπούν οι προσπάθειες όλων μας, πολιτείας, κοινωνίας, οικογένειας, γιατί μόνο αυτός μπορεί να διασφαλίσει την εξάλειψη του φαινομένου αλλά και την προαγωγή όλων των δεξιοτήτων των παιδιών μας.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.