Skip to main content

Κατασκευή Έργου Ύδρευσης

09 Αυγούστου 2024

Ξεκινήσαμε τις εργασίες για την κατασκευή ενός πολύ σημαντικού έργου υποδομής ύδρευσης για την πόλη και την περιοχή του Ξυλοκάστρου. Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό 5.050.000,00 €, που εκτελεί η ΔΕΥΑ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το έργο περιλαμβάνει :

- την αντικατάσταση του κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Ξυλοκάστρου επί της οδού Ρεθίου – Σοφιανών και στο τμήμα Συγερίτσα – Δεξαμενή Καρυωτίκων, σε συνολικό μήκος 13,7 χιλιομέτρων.

-  την αντικατάσταση δικτύων διανομής Καρυωτίκων, Γεληνιατίκων σε συνολικό μήκος 1,1 χιλιομέτρων.

- την κατασκευή νέας δεξαμενής 1.500 κ.μ. στην Συγερίτσα.

- την ανακατασκευή των φρεατίων συμβολής/συγκέντρωσης.

- την εγκατάσταση σταθμών ελέγχου, από όπου θα παρέχεται τοπικός έλεγχος, τηλεχειρισμός και αυτόνομος τοπικός αυτοματισμός.

Με το έργο  θα αντικατασταθούν οι υφιστάμενοι παλαιωμένοι αγωγοί ύδρευσης με αγωγούς από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας,  με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου ύδατος, των υδραυλικών χαρακτηριστικών λειτουργίας των δικτύων και την καλύτερη λειτουργικότητα και ευελιξία του δικτύου σε περιπτώσεις βλάβης ή και απομόνωσης τμημάτων για συντήρηση.

Για την χρηματοδότηση του έργου καθοριστική υπήρξε η συνεργασία και η συνδρομή του Υφυπουργού κ. Νίκου Ταγαρά.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.