Skip to main content

Πλούσιο Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων στον Δήμο Ξυλοκάστρου 05-03-09

Πότε

Που

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Δήμος και το Πνευματικό Κέντρο .......

……..του Δήμου Ξυλοκάστρου, κύλησαν οι μέρες της Αποκριάς.
Οι εκδηλώσεις κάλυπταν όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα τα παιδιά.
Το καλωσόρισμα της Αποκριάς έγινε με αποκριάτικα δρώμενα και πλούσια δώρα στο θέατρο ΄΄Άγγελος Σικελιανός΄΄ την Τετάρτη 25/02/09 και την έκθεση μάσκας και φιγούρας που έφτιαξαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) την Παρασκευή 27/02/06.
Ακολούθησε η αποκριάτικη γιορτή στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό με αποκριάτικους χορούς, μεταμφιέσεις και παιχνίδι – τραμπολίνο.
Στο Δήμο Ξυλοκάστρου φέτος, όπως και κάθε χρόνο διοργανωθήκαν καρναβαλικές εκδηλώσεις και τα κούλουμα της Καθαρής Δευτέρας.
Η αρχή έγινε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στο Τ.Δ. Μελισσίου. Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μελισσίου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ξυλοκάστρου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το τοπικό καρναβάλι. Από τις 3 το μεσημέρι και για δύο ώρες επτά άρματα με καρναβαλιστές χάρισαν αξέχαστες στιγμές στους ντόπιους και τους επισκέπτες του Δήμου. Τα άρματα ακολουθούνταν από παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Μελισσίου που με τις φωνές και τα χαμόγελά τους ξεσήκωσαν τους παρευρισκομένους, παρασύροντας τους σε ξέφρενους χορούς.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το Τ.Δ. Καμαρίου. Το καρναβάλι στο Καμάρι έχει ξεπεράσει τα όρια του Δήμου εδώ και πολλά χρόνια. Επισκέπτες από όλη την Κορινθία και όχι μόνο έδωσαν το παρόν για 17=η συνεχή χρονιά και αποζημιωθήκαν με το παραπάνω. Η Καρναβαλική Επιτροπή του Καμαρίου με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου που ανέλαβε το κόστος της μικροφωνικής εγκατάστασης και τη συμβολή της Δ.Ε.Κ.Τ.Ε.Ξ. έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χάρισαν μαγευτικές στιγμές στον κόσμο που παρακολουθούσε. Φέτος οι συμμετοχές έφτασαν τις 14 με άρματα που αντλούσαν το θέμα τους από την πολιτική επικαιρότητα και το κοινωνικό γίγνεσθαι. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο άρμα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου, ΄΄Βαρδάβειου΄΄ με θέμα «Αγγελάκια και διαβολάκια». Περισσότερα από 60 παιδιά και μεγάλοι είχαν μεταμφιεστεί και με την ζωντάνια τους και τις φωνές τους έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στο καρναβάλι. Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος των καρναβαλιστών και έτσι πλήθος κόσμου παρακολούθησε και γλέντησε με την ψυχή του. Η μουσική βοήθησε και ξεσήκωσε τον κόσμο σε ένα τρελό αποκριάτικο χορό. Στο τέλος τα άρματα και οι καρναβαλιστές κατέληξαν στο γήπεδο του Καμαρίου όπου και παρέλασαν γύρω από το γήπεδο.
Την Καθαρή Δευτέρα γιορτάστηκαν τα κούλουμα στο Ξυλόκαστρο. Φέτος ο χώρος διεξαγωγής τους μεταφέρθηκε από την πλατεία του Αγ. Βλασίου στην είσοδο του Πευκιά. Λαγάνες, χαλβάς, φασόλια κρασί και άλλα αποκριάτικα εδέσματα προσφέρθηκαν στον κόσμο που συνέρρευσε στον τόπο της εκδήλωσης. Τα αποκριάτικα φαγώσιμα είχαν ετοιμάσει γυναίκες από τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου και από το ΚΑΠΗ. Παραδοσιακή μουσική και χορός συνόδευσαν τα κούλουμα δίνοντας ένα ξεχωριστό ρυθμό. Πλήθος κόσμου συμμετείχε δίνοντας ευχές για Καλή Σαρακοστή και τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μεταξύ τους. Τα παιδιά έπαιζαν στην παιδική χαρά ενώ πολλοί λόγω του καλού καιρού έκαναν και μια βόλτα στον Πευκιά.
 

Πότε

Πού

Άλλες εκδηλώσεις