Skip to main content

Δευτέρα 30 Μαρτίου ημέρα γαστρονομίας για 5η συνεχή φορά στο Δήμο Ξυλοκάστρου 01-04-09

Πότε

Που

Ένα πολύ ευχάριστο, παιδαγωγικό, ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά με αναφορά στην υγιεινή διατροφή ....

έγινε το πρωί της Δευτέρας σε δύο παραστάσεις στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός.
Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ξυλοκάστρου σε δύο ομάδες, ηλικιακά χωρισμένες, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα δρώμενο από τον χαρισματικό, γνωστό τηλεπαρουσιαστή, Ευτύχη Μπλέτσα, που αναφερόταν στην υγιεινή διατροφή, στην καλή υγεία, διάθεση, ενέργεια, χαρά αλλά και αγάπη.
Τα παιδιά συμμετείχαν ψυχή τε και σώματι και έμαθαν όχι μόνο χρήσιμα πράγματα για την υγιεινή διατροφή αλλά και πως μέσα από αυτό το θέμα της υγιεινής διατροφής γίνεσαι και καλύτερος και σωστότερος και σοφότερος αλλά και χρήσιμος άνθρωπος.
Το μήλο έγινε σύμβολο υγείας, αγάπης, ειρήνης, φιλίας, το καρύδι έγινε σύμβολο της καλλιέργειας του μυαλού που τόσο μοιάζουν, η νηστεία πήρε εκείνη τη θέση που πρέπει στις σκέψεις των παιδιών.
Με όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μηνύματα έφυγαν τα παιδιά χαρούμενα από το χώρο της εκδήλωσης τρώγοντας βέβαια και από ένα μήλο.
Η ευγενική χορηγία επαγγελματιών και παραγωγών του Δήμου μας, μας έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρουμε μήλα σε όλα τα παιδιά.
Η Γιορτή γαστρονομίας συνεχίστηκε το απόγευμα στις 6:00 μ.μ. στο Κέντρο «Έρωχος» στα Καρυώτικα με το διαγωνισμό μαγειρικής. Μια ιδιαίτερα ευχάριστη εκδήλωση με κέφι, φαντασία, δημιουργικότητα και αγάπη πλημμύρισαν τους χώρους.
Η νοικοκυροσύνη πρώτο ζητούμενο, το στόλισμα του χώρου από το σύλλογο γυναικών Ζεμενού «η Αρετή» εξαιρετικό, η φιλοξενία μοναδική, η προσφορά γλυκισμάτων και φαγητών ανεξάντλητη.
Τα διαγωνιζόμενα φαγητά και γλυκά το ένα νοστιμότερο από το άλλο, έφεραν σε δύσκολη θέση την επιτροπή αξιολόγησης. Οι ειδικοί επί της γαστρονομίας καλεσμένοι μας κ. Μαρία Λόη και Ευτύχης Μπλέτσας διαρκώς έμεναν έκπληκτοι!!!
Τα άριστα πολλά, η επιλογή του καλύτερου δύσκολη!!!
Χαρούμενη, δροσερή νότα της θεατρικής ομάδας «Οι Ατίθασοι» χτύπησαν και εδώ με το κέφι τους.
Σημαντική η παρουσία του συλλόγου Άγιος Δημήτριος Λατζοΐου του Δήμου Ώλενας από την πυρόπληκτη περιοχή του Νομού Ηλείας κέρδισαν και το πρώτο βραβείο ζωντανής μαγειρικής!!!
Η πρόεδρος του συλλόγου Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» κ. Γωγώ Μιχαλοπούλου έδωσε για μια ακόμα φορά τα πάντα και είχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ξυλοκάστρου.
Σημαντική η αναφορά και παρουσίαση από την κ. Τζένη Μελά στην αξιοποίηση άχρηστων υλικών προκειμένου να μειώσουμε τα σκουπίδια αφενός αλλά και να σώσουμε τον πλανήτη μας αφετέρου.
Έτσι λοιπόν πλουτίσαμε και το βιβλίο με τις Πασχαλινές λιχουδιές, πανέτοιμοι μέσα από την αναμονή και τη νηστεία να πορευθούμε στη χαρά της Ανάστασης και το γεμάτο πασχαλινό τραπέζι.
 

Πότε

Πού

Άλλες εκδηλώσεις