Skip to main content

Εκδηλώσεις για το τριήμερο 22-24/05/2009

Πότε

Που

1. Την Παρασκευή πρωί (22-05-2009) στην πλατεία του Αγίου Βλασίου ο Δήμος Ξυλοκάστρου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) θα εκπαιδεύσουν .....

........και θα ψυχαγωγήσουν τα παιδιά με την εκδήλωση Λούνα Παρκ με σκοπό μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά να εξοικειωθούν με την ιδέα της ανακύκλωσης, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και παίρνουν μέρος στα παιχνίδια: στόχος, κρίκοι, κάδος, παζλ και memory. Στο τέλος, διάφορα δώρα δίνονται σε όλους όπως t-shirt, μπαλόνια, μαγνητάκια κ.α.

2. Την Κυριακή πρωί στις 10:00 π.μ. (24-05-2009) ο Δήμος Ξυλοκάστρου σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος S.O.S. θα πάρει μέρος στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2009» καθαρίζοντας την παραλία Ξυλοκάστρου. Θα πάρουν μέρος μεταξύ των άλλων και παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία Ξυλοκάστρου. Σημείο συνάντησης το Τουριστικό Περίπτερο Ξυλοκάστρου.


3. Τέλος την Κυριακή (24-05-2009) και ώρα 20:00 μ.μ. στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός θα γίνει συζήτηση για τον Πευκιά και την αντιμετώπιση της προσβολής των πεύκων από το έντομο Marchalina hellenica και τους νηματώδεις. Θα μιλήσουν επιστήμονες από το Μπενάκιο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων.

 


18-05-09
 

Πότε

Πού

Άλλες εκδηλώσεις