Skip to main content

Πνευματικό Κέντρο - Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Πότε

Που

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day 2010), τo Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ξυλοκάστρου διοργανώνει εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου με τίτλο "Πριν δημοσιεύσεις, σκέψου".
 

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Νεότητας (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) στις 19:00 μ.μ. , θα μιλήσει ο Δρ. Νικόλαος Τσέλιος, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (www.ecedu.upatras.gr/tselios).

Η ομιλία θα εστιάσει σε μια συνολική αποτίμηση της αξίας αλλά και των προβλημάτων της χρήσης του Διαδικτύου, βασισμένη στα πλέον πρόσφατα δημοσιευμένα ερευνητικά δεδομένα (όπως το Oxford Handbook of Internet Psychology) με βασικούς άξονες:
•   Διαδίκτυο και Κοινωνία
•   Πλεονεκτήματα του Διαδικτύου
•   Κοινωνικοποίηση του ατόμου στην εποχή του Διαδικτύου
•   Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου
•   Υφίσταται εθισμός στο Διαδίκτυο;
•   Κίνδυνοι του Διαδικτύου: Προβληματικό περιεχόμενο /παιδική πορνογραφία/ Παράνομες ενέργειες

Θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος με γονείς, εκπαιδευτικούς, ενήλικες και παιδιά.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν από τους κινδύνους που εγκυμονούν οι νέες διαδραστικές τεχνολογίες, όπως το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν τα επίσημα ενημερωτικά βίντεο του Ελληνικού Κόμβου Ασφαλούς Διαδικτύου (www.saferinternet.gr) και θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια.
Η παρουσία σας σε αυτή τη σημαντική και χρήσιμη εκδήλωση θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά καθώς η Διαδικτυακή Ασφάλεια αποτελεί υπόθεση όλων μας.


O Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου
και
Δήμαρχος
Αντώνης Κλαδούχος

Δείτε το επίσημο διαφημιστικό βίντεο

Πότε

Πού

Άλλες εκδηλώσεις