Skip to main content

Πνευματικό Κέντρο / Δημοτική Βιβλιοθήκη - Παρουσίαση του παραμυθιού "Η κόρη της Σελήνης"

Πότε

Που

Η κόρη της ΣελήνηςΤην παρουσίαση του βιβλίου-παραμυθιού "" της συγγραφέως Εύας Πετροπούλου – Λιανού, διοργάνωσαν το Πνευματικό Κέντρο και η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ξυλοκάστρου.
Η συγγραφέας ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση να παρουσιάσει   το νέο της παραμύθι σε παιδιά  των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου, βρέθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στο θέατρο "ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ" και συναντήθηκε με τους μικρούς και απαιτητικούς αναγνώστες.  
 

Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Ξυλοκάστρου, γονείς, φορείς των πολιτιστικών δρώμενων, αλλά και όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, είχαν την μοναδική εμπειρία να ακούσουν ζωντανά το παραμύθι μέσα από την πολύ εκφραστική και ζεστή φωνή της μουσικού Ελένης Τζιαμουράνη, με συνοδεία επί σκηνής, της μαγευτικής μουσικής του συνθέτη-ενορχηστρωτή, Αλέξανδρου Παππά.

Ο καλλιτέχνης Βαγγέλης Λυμπερόπουλος ντυμένος κλόουν έδωσε πάνω στην σκηνή μια γλυκιά και ευαίσθητη ατμόσφαιρα όπως ακριβώς ταίριαζε στην «Κόρη της  Σελήνης».
Για την συγγραφέα μίλησε η αντιδήμαρχος Δήμου Ξυλοκάστρου, Χριστίνα Καζάνη. Η κα Καζάνη αναφέρθηκε σε επιλεγμένα σημεία του παραμυθιού, και σημείωσε πως, αν και πρόκειται για παραμύθι, έχει μηνύματα που απευθύνονται και σε μεγάλους: «Ένα παραµύθι όπου το κακό τιµωρείται και το καλό επικρατεί και επιβραβεύεται µε στοιχεία πάντα την αρετή, την σεµνότητα, την αγάπη και το σεβασµό.
Ένα παραµύθι µε όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για να συνεπαίρνει τα παιδιά και να ευχαριστεί τους µεγάλους».
Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του παραμυθιού «Η κόρη της Σελήνης», από τις εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης , η Ευα Πετροπούλου – Λιανού υπέγραψε σε αντίτυπα του βιβλίου της και συνομίλησε με το κοινό της πόλης που παρακολούθησε την παρουσίαση.

Πότε

Πού

Άλλες εκδηλώσεις