Skip to main content

«ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ» με τα παιδιά του Ξυλοκάστρου και την Παιδική Ομάδα «ΕΥΧΗΣΟΥ…ΚΙ ΕΓΙΝΕ!»

Πότε

Που

Την Κυριακή 14 Μάρτη 2010, στο φιλόξενο χώρο του κέντρου Ακρωτήρι στη Συκιά Ξυλοκάστρου, πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Παιδικής Μαγειρικής της Ένωσης Πολύτεκνων Γυναικών Ελλάδος "η Ροδιά", "Μαγειρεύοντας Μαζί", σε συνεργασία με την παιδική ομάδα Ευχήσου…κι έγινε!!!
Οι μικροί μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής, ζέσταναν με τις φωνούλες και τις λιχουδιές που ετοίμασαν, την βροχερή μέρα του Μάρτη και έδωσαν με τον καλύτερο τρόπο διαφορετική διάσταση στο "Μαγειρεύοντας Μαζί", αφού άνοιξαν φύλλο για πίτα ζωντανά και έφτιαξαν επιτόπου ζύμη για σταφιδόψωμο!!
 

Ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν η κα Σιγάλα Ρένα πρόεδρος της «Ροδιάς», η κα Άννα Βερούλη αθλήτρια και ο κος Νίκος Μιχαλόπουλος αθλητής, εκπαιδευτικός και συγγραφέας οι οποίοι τόνισαν την αξία της σωστής διατροφής , όχι αποφεύγοντας διάφορες τροφές αλλά προσέχοντας κυρίως τις ποσότητες που καταναλώνουμε.

Η κα Γωγώ Μιχαλοπούλου, πρόεδρος της παιδικής ομάδας Ευχήσου…κι έγινε!, παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδήλωσης και επιμελήθηκε την άρτια οργανωμένη γιορτή!

Η Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου κα Χριστίνα Καζάνη, τόνισε την αξία της συνεργασίας και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών και συνεχάρηκε τις υπεύθυνες για την όμορφη εκδήλωση.

Τα βραβεία που δόθηκαν ήταν τα εξής:

  • Το 1ο βραβείο σύμφωνα με τη βαθμολογία που πήρε ήταν η ομαδική συμμετοχή των αγοριών της ΣΤ τάξης του 3ου Δημοτικού Ξυλοκάστρου, «Τούρτα-κέικ Αυγό»
  • Το 2ο βραβείο πήρε η συνταγή «Τσουρεκάκια»
  • Το 3ο βραβείο πήρε η συνταγή «Κοτόπουλο με πορτοκάλι»
  • Το βραβείο υγιεινής συνταγής δόθηκε στη συνταγή «Γεμιστά καλαμαράκια».

Αίσθηση προκάλεσε η συνταγή « η Χωριάτική σαλάτα της Ιωάννας» η οποία πήρε και το βραβείο πρωτότυπης συνταγής καθώς ήταν η πρώτη φορά που αντί να βουτήξει το ψωμί στη σαλάτα, βούτηξε η σαλάτα μέσα στο ψωμί, γεμίζοντας γευστικά το χωριάτικο καρβέλι κερδίζοντας επάξια το βραβείο .

Η γιορτή έκλεισε με την ευχή να επαναληφθεί και του χρόνου και η Ένωση πολυτέκνων γυναικών Ελλάδος «η Ροδιά» είναι σίγουρη για την πραγματοποίηση αυτής της ευχής, βρίσκοντας στην παιδική ομάδα Ευχήσου…κι έγινε! πολύτιμο συμπαραστάτη .

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η καθοδήγηση της δασκάλας του 3ου δημοτικού σχολείου Ξυλοκάστρου ,κας Νίκης Κούρτη-Μπράβου, πολύτεκνης μητέρας , η οποία παρότρυνε τα παιδιά της ΣΤ τάξης να δουλέψουν με ομαδικό πνεύμα παρουσιάζοντας όλοι μαζί τις συνταγές τους.

Πότε

Πού

Άλλες εκδηλώσεις