Skip to main content

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου συμμετέχει στην Ώρα της Γης

Πότε

Που

Η "Ώρα της Γης" είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Το πιο σημαντικό είναι να σβήσουμε τα φώτα μας το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 , στις 20:30 για μια ώρα .
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου και φέτος είναι από τους πρώτους Δήμους που δήλωσε συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wwf.gr/earthhour. Έτσι την συγκεκριμένη στιγμή και για μία ώρα θα σβήσουν τα φώτα στα δημοτικά κτήρια καθώς και ο δημοτικός φωτισμός.

Από  την Τετάρτη 24-10-2010 αφίσες έχουν αναρτηθεί σε όλη την πόλη καθώς και στα Τοπικά Διαμερίσματα που ενημερώνουν και προτρέπουν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην ώρα της γης σβήνοντας τα φώτα των σπιτιών τους. Παράλληλα ενημερωτικά φυλλάδια διανέμονται από υπαλλήλους του Κ.Ε.Π. και του Δήμου στους πολίτες. Το πρώτο βήμα είναι πολύ απλό όσο το να σβήσουμε τα φώτα που δεν χρησιμοποιούμε αλλά και τις συσκευές (τηλεόραση, ραδιόφωνο, στερεοφωνικό, υπολογιστή) που έχουμε αφήσει σε κατάσταση αναμονής. Έτσι κάνουμε μια καλή αρχή για αλλαγή των συνήθειών μας, προς όφελος του πλανήτη.

Παράλληλα θα ενημερωθούν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά και ένα ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώσουν τα παιδιά και έχει σχέση με την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς έχει αποδειχθεί ότι αυτή έχει άμεση και μεγάλη σχέση με την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, που συντελείται στον πλανήτη μας τα τελευταία χρόνια.

Το μήνυμα προς τα παιδιά θα είναι ότι σκεφτόμαστε παγκόσμια αλλά δρούμε τοπικά.     

  • Ενεργούμε και αλλάζουμε συμπεριφορά.
  • Πείτε το στους φίλους σας, στην οικογένειά σας και στους συνεργάτες σας.
  • Η Ώρα ης Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.
  • Ελάτε μαζί μας να γιορτάσουμε την «Ώρα της Γης» 2010!
  • Ελάτε να δείξουμε ότι το κλίμα είναι στο χέρι μας!
  • Το πρώτο βήμα είναι τόσο εύκολο όσο το να σβήσετε ένα φως!
  • Σβήστε τα φώτα στο σπίτι σας το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 στις 20:30 και για μία ώρα.
  • Δήμος Ξυλοκάστρου   
     

Πότε

Πού

Άλλες εκδηλώσεις