Skip to main content

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ξυλοκάστρου - 6η Γιορτή Γαστρονομίας

Πότε

Που

Η Άνοιξη πλησιάζει, το Πάσχα είναι προ των πυλών και αυτή η περίοδος είναι η πλέον κατάλληλη για αποτοξίνωση ψυχής και σώματος ώστε να προετοιμαστούμε για την Ανάσταση αλλά και την 6η Γιορτή Γαστρονομίας.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήξεραν τα εσπεριδοειδή. Τα γνώριζαν μόνο όσοι ταξίδευαν σε μακρινούς τόπους και ο μύθος των Εσπερίδων φαίνεται πως συμβολίζει την επιθυμία των Ελλήνων να αποκτήσουν τους γλυκόξινους και νόστιμους αυτούς καρπούς που καλλιεργούνταν στην Ασία.

Η περιοχή μας είναι μια από τις πιο πλούσιες περιοχές της Ελλάδος σε πολλά είδη εσπεριδοειδών που λέγονται και «λεμονοπορτόκαλα» ή «ξινόδενδρα».
Πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, νεράντζια, περγαμόντα είναι μερικά από τα είδη εσπεριδοειδών που είναι όχι μόνο νόστιμα αλλά έχουν μεγάλη θρεπτική και υγιεινή αξία.

Έτσι λοιπόν σας καλούμε στην 6η Γιορτή Γαστρονομίας με τίτλο:«ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ – Μαγειρεύοντας με Χρώματα και Αρώματα» που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου 2010, στις 17:30μ.μ. στο κέντρο «ΕΡΩΧΟΣ» στα Καρυώτικα.

  • Όλοι οι φορείς μπορούν να συμμετέχουν με  ΕΝΑ (1) μόνο φαγητό και ΕΝΑ (1) μόνο γλυκό.
  •  Όπως πάντα θα περάσουμε όλοι μαζί ένα υπέροχο απόγευμα με πολλές εκπλήξεις!
  • Οι συμμετοχές μαζί με τις συνταγές, παρακαλούμε να παραδοθούν στο Δήμο Ξυλοκάστρου στην κα Καζάνη το αργότερο μέχρι 15 Απριλίου.

Στη Γιορτή μας θα λάβουν μέρος επίσης φίλες και φίλοι που θα έρθουν από τα αντίστοιχα ΚΑΠΗ της αδελφοποιημένης με το Δήμο μας πόλης Furth και από την πόλη Kusankoski της Φιλανδίας.

Τέλος, σας καλούμε όλους να μαγειρέψετε επιπλέον φαγητά για το μπουφέ, ώστε όλοι να απολαύσουμε γεύσεις φτιαγμένες με αγάπη, κέφι και χαρά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: κα Καζάνη Χριστίνα 2743360210, 6947892874
και Μιχαλοπούλου Γεωργία 2743028633, 6979748199

Όλοι, συμμετέχοντες και καλεσμένοι καλούμαστε να πληρώσουμε ένα εισιτήριο 5 ευρώ που θα περιλαμβάνει καφέ ή αναψυκτικό και θα καλύψει τα έξοδα της αίθουσας.
 

Πότε

Πού

Άλλες εκδηλώσεις