Skip to main content

Μουσικοχορευτική Παράσταση "Φώτα - Κλακέτα - Χειροκροτήματα"

Πότε

Που

fota-klaketa

«ΦΩΤΑ-ΚΛΑΚΕΤΑ-ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ» μια παράσταση βασισμένη στη ζωή και τα τραγούδια του Αττίκ με φόντο τη Μάντρα του.

 Σπάνια, πολύ σπάνια, ένας καλλιτέχνης, ένας άνθρωπος έζησε την εποχή του, την τέχνη του και το παραμύθι του τόσο έντονα όσο αυτός.

Η Μάντρα του έμεινε σημείο αναφοράς μέχρι και σήμερα σαν τον χώρο όπου ένας καλλιτέχνης μπορεί να επικοινωνήσει κι ενίοτε αντιπαρατεθεί με το κοινό του τόσο άμεσα και χωρίς περιστροφές. Η επικοινωνία καλλιτέχνη-κοινού γίνεται καθαρά, χωρίς μάσκες και προσχήματα, με μοναδικό όπλο το ταλέντο, την αλήθεια και πάνω απ όλα την αγάπη. Την αγάπη που σε όλη του τη ζωή αναζητούσε και φρόντιζε να λαμβάνει και να ανταποδίδει. Τραγούδησε τον έρωτα όσο κανείς μέσα από απλές και καθημερινές ιστορίες. Η μουσική του καθαρά ευρωπαϊκή, αλλά και οι στίχοι του καθαρά ελληνικοί μιλούν για τον ίδιο, τον διπλανό και στη χειρότερη περίπτωση για κάποιον που θα συναντήσουμε πριν βγούμε στην επόμενη πλατεία.

 Έφυγε  στις 28 Αυγούστου 1944 για τη γειτονιά των αγγέλων. Εντελώς συμπτωματικά  η θεατρική ομάδα του Προοδευτικού Συλλόγου Συκιάς «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» επέλεξε την ίδια ημερομηνία για να ζωντανέψει τις ασπρόμαυρες αναμνήσεις  και τα χρωματιστά του όνειρα , που μας άφησε παρακαταθήκη, με μια  μουσικοθεατρική παράσταση  γεμάτη χαρά, γέλιο, ρομαντισμό, έρωτα και συγκίνηση.

 28 Αυγούστου 2010, στις 21:00μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο Βας. Γεωργιάδης σας περιμένουμε με «ΦΩΤΑ – ΚΛΑΚΕΤΑ – ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ», ένα έργο του Α. Ανδρεόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου.

 Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Γενική είσοδος  5 €

Πότε

Πού

Άλλες εκδηλώσεις