Skip to main content

Ziria Night Trail: 15 νυχτερινά χιλιόμετρα στη Ζήρεια

Πότε

Που

Ο πρώτος νυχτερινός αγώνας στη Ζήρεια άφησε σε όλους τους αθλητές τις καλύτερες εντυπώσεις! 39 αθλητές στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης για να τρέξουν 15 χιλιόμετρα μέσα στην κατάφυτη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας και στην κορυφογραμμή του Οροπεδίου. Ο καιρός δε δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους αθλητές, μιας και κατά τη διάρκεια του αγώνα επικράτησε μια ασθενής βροχή για  μικρό διάστημα και μέτριας έντασης νότιος άνεμος.

Για τους περισσότερους δρομείς ήταν  μια πρωτόγνωρη εμπειρία που συνδύασε το αγωνιστικό σκέλος του trail running σε νυχτερινό περιβάλλον μαζί με το πάρτυ σε οικογενειακό κλίμα στο σαλέ του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας. Στο πάρτυ έγιναν οι απονομές από τον αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου Περικλή Μενούνο και από τον υπεύθυνο του σαλέ Δημήτρη Γεωργίου, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθειά μας και μας φιλοξένησαν στο Οροπέδιο της Ζήρειας.

Την επόμενη ημέρα, το πρόγραμμα περιελάμβανε πεζοπορία ως  την κορυφή της Ζήρειας στα 2.374μ πραγματοποιώντας μια ανάβαση περίπου 2 ωρών, με πολύ ισχυρούς ανέμους και χαμηλή ορατότητα. 16 άτομα στάθηκαν στην κορυφή του βουνού ενώ μετά από λίγο ξεκίνησε η κατάβαση για το Οροπέδιο.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος ο Νίκος Κωστόπουλος και ο Κυριάκος Κάρλος, αθλητές της Salomon, τερμάτισαν μαζί, με χρόνο 1:45, παίρνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία τους. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Σωτήρης Κωνσταντέλος της FiTSN-GATORADE. Στις γυναίκες, την πρώτη θέση και όγδοη γενικής κατέλαβε η Βίκυ Καρπούζα , αθλήτρια της Salomon-SiS, και την ακολούθησε η Βασιλική Οικονόμου , πρώτη στην κατηγορία της και δεύτερη γενικής, με τρίτη την Ελένη Νταή , αθλήτρια του Σ.Δ.Υ. Πάτρας.

Τερμάτισαν επιτυχώς 36 αθλητές, με 3 αθλητές να εγκαταλείπουν στο 6ο χλμ της διαδρομής.

Ευχαριστούμε θερμά:

Το Δήμο Ξυλοκάστρου και προσωπικά τον αντιδήμαρχο Περικλή Μενούνο για τη στήριξη και την προσφορά του γεύματος στους αθλητές καθώς και για τη μετακίνησή τους στην εκκίνηση του αγώνα.

Το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας για τη φιλοξενία και την παραχώρηση οχημάτων τους για τις μετακινήσεις μας.

Το Διασωστικό Σώμα Κορίνθου «Πήγασος», για την ασφάλεια και την επιτήρηση της διαδρομής.

Το κατάστημα “Bike Expert” και τον Χρήστο Μακρυγιάννη που υποστήριξε ένθερμα την προσπάθειά μας με υλικά και εξοπλισμούς.

Τους υπεύθυνους των σταθμών τροφοδοσίας και γραμματείας Νίκο Βούτο,Σάββα Μυλωνά και Μαρία Ντζούνου που μαζί με όλους τους εθελοντές βοήθησαν για να ολοκληρωθεί άρτια και με ασφάλεια ο αγώνας.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στον αγώνα και έδωσαν ζωή σε όλη την οργάνωση.

Αλέξης Μακρόπουλος – Ασημίνα Συλαίου

Αναλυτικά: www.mountainrunning.gr

Πότε

Πού

Άλλες εκδηλώσεις