Skip to main content

Παράσταση Αφήγησης Παραμυθιών με Μουσική και Τραγούδια - “Ιστορίες του Φεγγαριού και του Σκότους”

Πότε

Που

“Έλα φως μου, έλα ψυχή μου, κοίτα το φεγγάρι....”
Παραμύθια της προφορικής παράδοσης, μουσικές και τραγούδια  από διαφορετικές γωνιές του κόσμου συνθέτουν την παράσταση και κάνουν την ψυχή να ταξιδεύει.

Πόσα μυστικά κρύβει το φεγγάρι και ποιος δρόμος οδηγεί σ' αυτό;
Ένας βασιλιάς ποθεί να το φτάσει,νεράιδες και μάγοι υφαίνουν τα δίχτυα τους κάτω από το φως του. Ένα αγόρι χορεύει στο φως της πανσελήνου και μαγικές μελωδίες καλύπτουν τα δάση.Ο έρωτας φουντώνει σα θύελλα. Ένας άντρας βλέπει το φεγγάρι πεσμένο στη γη .Μα ένας τυφλός κουβαλά το πιο λαμπρό φως μέσα του...
“Οι μουσικοί έπαιζαν, οι σοφοί έλεγαν και ο βασιλιάς δε χόρταινε ν' ακούει....όλα για το φεγγάρι...”

Η παράσταση απευθύνεται σ' ενήλικες και  παιδιά από 8 ετών...και σ' όσους ποθούν να ταξιδέψουν στο απρόσμενο.

Αφήγηση: Σύλβια Βενιζελέα
Μουσική : Λουκία Κωνσταντάτου (κανονάκι, τραγούδι, κρουστά)
Μαρία Παπαπετροπούλου (σάζι, πολίτικο λαούτο, μπουλγαρί,κρουστά)

Σύλβια Βενιζελέα, αφηγήτρια και ηθοποιός με συμμετοχές σε Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αφηγείται ιστορίες της προφορικής παράδοσης για μικρούς και μεγάλους με τρόπο άμεσο και παραστατικό και διδάσκει την Τέχνη της Αφήγησης.Λουκία Κωνσταντάτου, μουσικός με σπουδές στην εκκλησιαστική μουσική και στο κανονάκι,στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
Διδάσκει παραδοσιακή μουσική και συμμετέχει σε συναυλίες.Μαρία Παπαπετροπούλου, μουσικός με σπουδές στην παραδοσιακή μουσική, διδάσκει ταμπουρά σε μουσικά σχολεία και παίζει έγχορδα  παραδοσιακά  όργανα.

Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά το Σεπτέμβρη του 2012 στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα, με την υποστήριξη και τη διοργάνωση του Μουσείου και του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.
Από τότε ταξιδεύει σε χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας (Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου, Μπυραρία Tar, Πολυχώρος Πολιτισμού “Διέλευσις”  στην Κυψέλη, Φεστιβάλ Αφηγήσεων “Πες μου μια ιστορία” στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην Κυψέλη, Θεατράκι Δρυοπίδας στην Κύθνο )

Πότε

Πού

Άλλες εκδηλώσεις