Skip to main content

"Ειρήνη" του Αριστοφάνη - παιδική θεατρική παράσταση

Πότε

Που

Το αρτιότερο, το ομορφότερο και καυστικότερο αντιπολεμικό έργο που γράφτηκε ποτέ η «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη σε διασκευή για παιδιά του Γιάννη Καλαντζόπουλου. Η παράσταση βραβεύτηκε το 2016 από την OΥΝΕΣΚΟ Σαν καλύτερη παιδική παράσταση της χρονιάς.

Εκπαιδευτικοί στόχοι της παράστασης

Η παράσταση επιτυγχάνει τη διαπαιδαγώγηση των μικρών θεατών μέσα από ένα πλούσιο σε διδακτικά μηνύματα κείμενο και την ψυχαγωγία τους, μέσα από μια μοντέρνα διασκευή και σκηνοθετική προσέγγιση.
Στόχος του έργου είναι η διδαχή της σπουδαιότητας της ειρήνης και της δημοκρατίας, σε αντιδιαστολή με την φρίκη του πολέμου και τα δεινά που επισύρει. Ο Γιάννης Καλαvτζόπουλος με εύστοχο τρόπο κάνει αναφορά στη σημερινή δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και σε εμπόλεμες ζώνες. Όλα αυτά πάντα με τρόπο που σέβεται τον παιδικό ψυχισμό και δίχως να ξεφεύγει από τα όρια του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της παιδικής παράστασης.

Συντελεστές

Διασκευή: Γιάννης Καλαvτζόπουλος
Σκηνοθεσία: Μάκης Αρβανιτάκης
Μουσική: Δημήτρης Λέκκας
Κοστούμια: Καίτη Μαλέσκου
Παίζουν: Μάκης Αρβανιτάκης , Ανδρομάχη Γεωργίου, Στεφέλενα Κόνιαρη, Ιορδάνης Καλέσης , Βασίλης Μαμωνάς, Κατερίνα Οικονομίδη, Μαρία Παπαγιάννη, Σοφία Φράστα.

Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ προπώληση, 10 ευρώ γενική είσοδος

25 Ιουνίου 2017 Ώρα 21:00 : Ανοικτό Θέατρο Β. Γεωργιάδης

Πότε

Πού

Άλλες εκδηλώσεις